Usnadněte si hledání zadáním kódu vašeho náhradního dílu do políčka Vyhledat.

RC_2024

Tomahawk Fox 3.5m FRP bílý ARF

  • Tomahawk Fox 3.5m FRP bílý ARF

Tomahawk Fox 3.5m FRP bílý ARF

Výrobce:Tomahawk Aviation
Kód výrobku:TA-21105
  • 35 149,00Kč
  • Cena bez DPH: 29 048,76Kč

TA-21105

Obsah balení

Laminátové bílé díly modelu: trup s nainstalovaným hlavním i ostruhovým kolem, křídlo P+L, výškovka, směrové kormidlo, hotová kabina, palubní deska, laminátové sedačky, spojka křídla, uhlíková trubička, uhlíková tyč, montážní příslušenství jako kovové vidličky s táhly, lože serv, překližkový výřez přepážek, kryty serv, lanko, drobné spojovací a montážní příslušenství a manuál.

Charakteristika

Tomahawk Fox 3.5m

Populární polský akrobatický kluzák MDM-1 FOX v měřítku 1:4 o rozpětí 3,5m od Tomahawk Sport jako kompozitový model s bílým zbarvením s laminátovým trupem a sendvičovým vakuovaným křídlem do forem. Křídlo má vysokou pevnost díky uhlíkovým výztuhám konstrukce a snese vysoké dynamické a statické zatížení. Na křídle je osvědčený profil HQ/W2.5/11, výškovka má symetrický profil NACA0010.

Tomahawk Fox 3.5m
tomahawk/TA-21105_b_kabina.jpg

Kompozitové křídlo a výškovka

Model má lehký kvalitní laminátový trup, Křídlo a výškovka jsou vyrobeny jako vakuovaný sendvič do forem, uhlíkové výztuhy a pásnice činí model neuvěřitelně pevným a lehkým. Model je kompletně barven ve formě, proto je povrch modelu hladký bez nerovností. Spojka křídla je hliníková trubka a uhlíková tyč o průměru 16mm. Kabina je slepená s rámečkem, přiloženy jsou laminátové sedačky a přístrojová deska.

tomahawk/TA-21105_b_kolo.jpg

Kolo podvozku s hliníkovým diskem

Model MDM-1 FOX je zhotoven v měřítku 1: 4, aby měl předpoklady pro kompaktní, plnokrevný akrobatický kluzák s letovými charakteristikami velkého letadla. 4-klapkové křídlo umožní měnit zakřivení profilu tak, aby odpovídal daným letovým podmínkám a aby se zvětšila jeho manévrovatelnost. Pro přistání lze použít konfiguraci Butterfly, model přistává na podvozkové kolo 100mm.

tomahawk/TA-21105_b_set.jpg

Obsah balení

Fox obsahuje kompletní příslušenství a součásti potřebné pro dokončení, jako jsou spojky, vidličky a kuličkové čepy, páky kormidel, spojky, šrouby, kola atd. Tato verze stavebice FOX je v bílé barvě.

tomahawk/TA-21105_b_pristr.jpg

Přístrojová deska

U tak velkého modelu větroně je důležitou součástí i vybavení kabiny. Model má dvě desky přístrojů, jedna je klasická přístrojová deska před pilotem, druhá je pro zadního pilota.

tomahawk/TA-21105_b_ocas.jpg

Ocasní část modelu

Výškovka se připevní dvěma šrouby na přesnou pozici lože se zalepenými maticemi, směrové kormidlo se vloží do připravených držáků a do čepů na horní a spodní straně kormidla.

tomahawk/TA-21105_b_koren.jpg

Montáž křídla

Spojku křídla tvoří hliníková trubka se zalepenou uhlíkovou tyčí, tato kombinace snese neuvěřitelnou zátěž a má vysokou pevnost. Poloviny křídla se nasunou ke kořenovému žebru, poloha je zajištěna uhlíkovými kolíky.

  • Křídlo a ocasní plochy vakuovány FRP sendvičovou technologií s uhlíkovými výztuhami
  • FRP trup
  • Barveno ve formě
  • Spojka křídla z hliníku
  • Křidélka a vztlakové klapky
  • Profil křídla HQ / W 2,5 / 11
  • Profil výškovky Naca 0010
  • Měřítko 1: 4
Tomahawk Fox 3.5m

Parametry

Druh stavebnicePNP
KonstrukceLaminátový kompozit
Náročnost pilotážePokročilí
TypAkrobatický větroň
Rozpětí3500 mm
Délka1770 mm
Letová hmotnost6700 g
Nosná plocha80,5 dm²
Plošné zatížení83 g/dm²
Profil křídlaHQ/W 2,5/11
Profil VOPNaca 0010
Měřítko1:4

Kompletní nabídku ložisek najdete ZDE na stránkách www.loziska-rc.com